Вимірювання і тестування
Для того, щоб приготувати вино або пиво яке буде відповідати вашим вимогам, вам потрібно виміряти і знати багато параметри вашого сировини та інгредієнтів, як наприклад, вміст цукру (щільність сусла), кислотність сусла, розрахувати вміст алкоголю, зважувати, відміряти обсяг і т. д.
Кількість цукру, яку слід додавати до сусла, залежить від планованої фортеці вашого вина. Однак слід пам'ятати, що концентрація цукру в суслі перед початком бродіння не повинна перевищувати 22% (близько 22Blg.) Надалі цукор додають у сусло частинами, оскільки велика концентрація цукру пригнічує роботу винних дріжджів, що може призвести до повного припинення процесу ферментації. Для контролю рівня концентрації цукру у вашому вини використовуйте виномер, ареометр або гідрометр.
Ми живемо в кліматичній зоні, в якій фрукти (в тому числі виноград) містять велику кількість кислоти, а підвищена кислотність теж негативно впливає на процес бродіння. Вимірювання кислотності винного сусла полегшить вам простий вимірювальний прилад, званий КИСЛОТОМЕРОМ або АЦИДИМЕТРОМ.
Для того, щоб дізнатися вміст алкоголю в пиві, вам потрібно знати початкову та кінцеву щільність пивного сусла. Для вимірювання щільності пивного сусла використовуйте ареометр або гідрометр.
- 129 ₴В наявності
- 59 ₴В наявності
- 55 ₴В наявності
- 285 ₴В наявності
- 30 ₴В наявності
- 203601140 ₴В наявності
- 45 ₴В наявності
- 45 ₴В наявності
- 85 ₴В наявності
- 55 ₴В наявності
- 120 ₴В наявності
- 125 ₴В наявності
- 125 ₴В наявності
- 125 ₴В наявності
- 70 ₴В наявності
- 130 ₴В наявності
- 250 ₴В наявності
- 220 ₴В наявності
- 270 ₴В наявності
- 290 ₴В наявності
- 120 ₴В наявності
- 105 ₴В наявності
- 300 ₴В наявності
- 300 ₴В наявності